Grupp vandrade i två dagar

Karleby-Larsmo-Jakobstad
(bilder: Kristina Klingenberg)

Den 9-10.5.2024 arrangerades en tvådagarsvandring längs St Olav Ostrobothnia. En grupp på 19 personer startade på torsdag morgon (Kristi himmelsfärdsdag) från Sockenkyrkan i Karleby. Rutten följde de två första dagsetapperna på ledens norra del. Första dagens mål var Eugmo i Larsmo. Övernattning i Larsmon Lähetyskoti, där mottagande, mat och logi m.m. var till stor belåtenhet (stället kan kontaktas också för enskilda övernattningar). Andra dagens mål var Jakobstads centrum, med avslutning vid stadskyrkan. Etappernas längd var ca 26 och 23 km, det blev alltså två rejäla vandringsdagar!

Tempot torde ändå ha varit lagom, med pauser enligt behov och rejäla luncher båda dagarna, i Öja och Larsmo. Bortsett från lite skoskav m.m. tog sig alla vandrare fram tillsammans båda dagarna. Stämningen var god och trots en ganska kylig nordanvind var vädret riktigt lämpligt för vandring, med uppehåll och en hel del sol.  

På den första bilden passeras Svanens campingområde i Jakobstad, strax före Runebergs stuga, på ingång vidare mot staden.

Den andra bilden visar något som blev en mycket glad överraskning den första dagen: ett privat initiativ att ställa fram förfriskningar och erbjuda rastplats för pilgrimerna vid en sommarstuga som leden passerar! Pausen blev ganska lång och arrangemanget uppskattades storligen. En oväntad gästfrihet, som gav känslan av en ”riktig” pilgrimsled!